13 Temmuz 2013 Cumartesi

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan Cenk Akyol Açıklaması

Cenk Akyol ve Nihat İziç'ten sonra nihayet sıra Türkiye Basketbol Federasyonu'na geldi.

TBF, Cenk Akyol'un iddiaları ve kamuoyundaki eleştiriler üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklama aşağıdaki gibidir:

"Milli Takımımız aday kadrosunun belirlenmesi sürecine ilişkin son günlerde medyada çeşitli iddia ve yorumlar yer bulmakta ve Cenk Akyol’un Milli Takım aday kadrosuna dahil edilmemesi hususunda kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir.

* Öncelikle, altyapılardan itibaren Milli Takım kadrolarında defalarca yer almış bir sporcumuzun bugün yapmış olduğu açıklamayı üzüntüyle karşılamış bulunuyoruz. 

* Devletin hiçbir kademesinden ve spor yönetiminden, sponsorlarımızdan Milli Takımlarımızın kadro seçimlerine müdahale hiçbir zaman söz konusu olmamıştır ve bu gibi kararlar sadece teknik kadro tarafından verilmektedir.

* Milli Takımlarımız için sporcu seçimleri yapılırken aralarında; sağlık durumu, form düzeyi, teknik ve fiziksel kapasite, yetenek, potansiyel, zihinsel güçlülük, devamlılık, kamplardaki davranışlar gibi birçok kriter göz önünde bulundurulmakta, ayrıca, takım oyuncusu olma, teknik ekip ve takım arkadaşlarıyla uyum içerisinde çalışma gibi vasıflar da gözetilmektedir. 

* Konunun gelişimine ilişkin olarak, A Milli Takım Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic ve Yardımcısı Nihat İziç de gerekli bilgilendirmeleri yapmışlardır. 

Bir sporcu özelinde yaratılmak istenen polemiği anlamsız buluyor ve Milli Takımımızın bu gibi suni gündemlerle yıpratılmasını onaylamıyoruz. 

Spor kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Türkiye Basketbol Federasyonu" 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder