25 Temmuz 2013 Perşembe

"12 Numara" Fenerbahçe'yi Böldü

Fenerbahçe taraftarları arasındaki tartışma büyümeye devam ediyor.

www.12numara.com.tr adresinde aşağıdaki açıklama yayınlandı:

"DOĞRU TEKTİR!
Bizler de dahil olmak üzere Fenerbahçe taraftarlarının çok büyük bir kısmı bu zamana kadar hep sessiz kalarak, sıkıntılı dönemlerin geçmesini ve UEFA tarafından verilecek kararı bekledik. Sene içinde takım şampiyonluğa giderken konuşmak hainlikti, Alex gönderildiğinde tepki koymak hainlikti, hele de 3 Temmuz süreci ile ilgili konuşup eleştiri yapmak Fenerbahçe düşmanlığıydı. Artık UEFA’nın verdiği karar neticesinde, CAS’ın vereceği karar beklenirken hepimizin sabrı taşmış bulunmaktadır. Hükümetin, başbakanın, spor bakanının, cemaatin, diğer kulüplerin, diğer kulüp yöneticilerinin hatta ve hatta Fenerbahçeli birçok kişinin hedef gösterildiği şekilde, uyutma stratejisi artık miladını doldurmuştur.
21.01.2011 tarihinde 41. maddeden, Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) yapılan başvuru neticesinde ’12 Numara’ markası tarafımızca tescil ettirilmiştir. 41. madde internet sitesi ve internet haberciliği ile beraber, dergi, kitap, gazete yayımlama vb. emtiaları kapsamaktadır. 12 Numara ismini kullanarak, hukuk dışı yayınlar yapanlara karşı suç duyurusunda bulunulmuş ve savcılar tarafından ceza davası açılmasına karar verilmiştir. Bu konunun hukuki olarak sonuna kadar takipçisi olacağız. Ayrıca belirtelim ki, bu ismi kullanarak yayınlar yapanların, TPE nezdinde marka başvuruları ’RED’ cevabını almıştır.
Peki, Fenerbahçe taraftarlarını öncelikli olarak sosyal medyada organize etmeye çalışarak, kurumlara ve şahıslara düşman edenler kimdi? İsmimizi kullanarak yayınlar yapmayı sürdürenler aslında bu hareketin başını çekiyorlardı. En son Fenerbahçe taraftarlarını ‘Gezi Parkı’ olaylarına dahil ederek siyasetin içerisine de soktular. Hükümet ve cemaat başta olmak üzere, başbakan, eski Fenerbahçeli yöneticiler, eski TFF yetkilileri, UEFA asbaşkanı Şenes Erzik ve birçok kişiyi hedefe koydular. Ayrıca belirtelim ki; bu kişilerin Facebook hesapları kapatılmış (12numaraorg), Web Tv hesapları kapatılarak tarafımızca alınmış (12numara), Vimeo hesapları kapatılarak tarafımızca alınmış (12numara), Twitter hesaplarında isim değişikliğine gitmişlerdir.
’12 Numara’ ile ilgili olarak, “Fenerbahçe Spor Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş.” nin TPE’ye gönderdiği yazı çarpıcı boyuttadır. Yazıda, 12numara.org sitesi için ‘müvekkilimiz’ olarak bahsedilmekle beraber, sitenin kulübe ait olduğu nitelendirilmektedir.
Daha önce yayınladığımız, ‘İftiralara Cevabımızdır!’ yazımızdaki sorulara cevap alamadığımız gibi şimdi tüm KAMUOYU ve FENERBAHÇE TARAFTARLARI adına soruyoruz.
  • 12numara.org web sitesi kime aittir, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu ile bir ilgisi var mıdır? (Daha önce Fenerbahçe Kulübü’nün resmi internet sitesinde, bu site de dahil olmak üzere hiçbir taraftar sitesi ile kulübün ilgisi olmadığı söylenmişti.)
  • 12numara.org şayet kulübe verildiyse, bu siteyi yönlendiren kişiler kulübün maaşlı çalışanları mıdır?
  • Bu web sitesi, hukuki olarak kulübe devredildiyse; davası devam eden, tescilsiz ve hukuk dışı olan siteyi kulüp nasıl devralmıştır, devir sözleşmesi nasıl yapılmıştır?
  • Bahsedildiği üzere kulüp, bu web sitesi ile ilgili müvekkilimiz olarak bahsediyorsa, tarafsızlık ilkesi ve taraftar adına eleştiri nasıl olacaktır?
  • Bu kişilerin Twitter hesaplarından yaptıkları çağrılar, siyasi yazılar, kişilere ve kurumlara hakaretler kimler tarafından yaptırılmaktadır? Kulüp neden hiçbir tepki göstermemektedir?
  • Web sitesine reklam almaktan bahsedenler, bu reklamları neye dayanarak almayı düşünmektedirler veya neye dayanarak almışlardır?
  • Eğer kulüp bu siteyi kendisinin olarak lanse ediyorsa, bu site belirli kişiler ve kurumlara zarar vermek için mi kullanılmaktadır?
  • Bu site ve sosyal medya hesapları, yönetimin kararlarını ve yöneticileri, kulüp tarafından yönetiliyor veya kulüp destekli olduğu için mi hiç eleştirmemektedir?
Fenerbahçe, rant ve çıkarlar uğruna bu web sitesi üzerinden kullanılmakta olmasına karşın, ‘Taraftarın Bağımsız Sesi’ sloganı ile yayınlarımızı ve haklı davamızı sürdürmeye, herkese söz hakkı vermeye devam edeceğiz.  Fenerbahçe’nin uğradığı maddi kayıpların sorumluluğu her kimde olursa olsun, bunun hesabının sorulması içinde taraftarlar adına mücadelemiz devam edecektir. Artık taraftarlarda, camiada, kamuoyu da gerçekleri öğrenmelidir.
EĞER Kİ; 12NUMARA.ORG WEB SİTESİ FENERBAHÇE SK YÖNETİM KURULU’NA AİTSE, BU SİTE ÜZERİNDEN DÜZENLENEN ORGANİZASYONLAR, HAKARETLER, SİYASİ YAZILAR, MARKA HAKKINA TECAVÜZ VE DİĞER TÜM SUÇ TEŞKİL EDEN YAYINLAR TAMAMEN YÖNETİMİMİZİN SORUMLULUĞUNDADIR. EĞER Kİ; BU SİTE İLE KULÜBÜMÜZÜN YÖNETİM KURULUNUN BİR İLGİSİ BULUNMUYORSA, TARAFIMIZA GÖNDERİLEN YAZIYA İSTİNADEN KULÜBÜMÜZÜN YÖNETİM ŞEKLİNİ ŞAŞKINLIKLA İZLİYOR VE NE GİBİ HUKUKİ BİR İŞLEM YAPILACAĞINI MERAKLA BEKLİYORUZ…
“Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır!”
Saygılarımızla,
12 NUMARA"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder