17 Kasım 2014 Pazartesi

Volkan Demirel Ceza Alacak mı?

Dün milli takımımız EURO 2016 grup eleme maçlarında Kazakistan ile karşılaştı. Maç öncesinde ve sonrasında öyle olaylar meydana geldi ki, kamuoyu maçı konuş(a)madı.

Maçtan önce milli takım kalecisi Volkan Demirel, kendisine küfredildiğini iddia ederek sahaya çıkmayı reddetti ve yerine başka bir oyuncunun geçirilmesini istedi.


Volkan'ın küfrettiğini iddia ettiği taraftar ise Galatasaraylı taraftarların argo kelimeler kullandıklarını iddia etti, kendisinin ise Volkan'a moral vermek için aşağı indiğini söyledi.

Fatih Terim, maç sonrasında yaptığı açıklamada çelişkili konuştu.




Anlaşıldığı kadarıyla, Volkan Demirel, stadyumdan ayrıldı. UEFA kuralları (doping kontrolü ihtimali) gereğince, Volkan'ın stadyumdan ayrılmaması gerektiği için geri çağrıldı. Volkan, Emre Belözoğlu ile stadyuma geri geldi ve soyunma odasında bekledi.

Dünden beri Volkan'ın sahayı terk etmekte haklı olup olmadığı tartışılıyor. Zira TFF Disiplin Talimatı uyarınca, haklı bir sebebi olmaksızın müsabaka yerini terk eden futbolcular iki aydan bir yıla kadar müsabakalardan men cezası ile cezalandırılıyor. İhlalin niteliğine göre futbolcunun bağlı bulunduğu kulübe de 65.000.-TL ila 130.000.-TL arasında para cezası verilebiliyor.

Ne yazık ki bu tartışma sulandırıldı. Volkan'a edildiği iddia edilen küfürler henüz ispatlanmadan, milli takım futbolcusuna küfredilmemesi gerektiği söyleniyor.

Bu görüş doğrudur ama Volkan'ın davranışının değerlendirilmesinde nazara alınamaz.

Volkan, küfürden etkilenip maç oynamamayı tercih edebilir. Profesyonel futbolcunun küfürlere katlanması gerektiğine dair görüşe katılmak mümkün değil. Ancak süreç bu şekilde yönetilmemeliydi!

Volkan, yedek kulübesine alınabilirdi. Böylece tepkiler dindirilirdi.

Tartışmayı alevlendiren, TFF teknik yönetiminin kararları oldu. İki gündür yalan söyleniyor.

Görüntüleri izleyenler biliyor. Volkan, küfür yüzünden oynamak istemedi ve oyundan alınmayı rica etti. Fatih Terim ise sakatlıktan bahsetti. Belli ki, Demirel'e ceza verilmeyecek.

TFF, bugün yaptığı açıklamada, süreci şeffaf şekilde duyuracağını açıkladı ama Volkan'ın sahayı terk etmesine hiç değinmedi.

TFF'den aşağıdaki soruları yanıtlamasını bekliyoruz:

- Neden Demirel yedek kulübesine alınmadı? Bu ihtimal teklif edildi mi?
- Volkan Demirel, stadyumdan ayrıldı mı? Ayrıldı ise, buna kim izin verdi? Fatih Terim'in haberi/kararı var mıydı?
- Demirel ne zaman geri çağrıldı? Neden geri çağrıldı?
- Demirel'in sakatlığı var mı? Sakatlığı var ise, neden ilk onbirde görev alabilecek gibi hazırlandı? Sakatlığı var ise ve sakatlığı oynamasını engelliyor ise, neden Demirel taraftarlarla söz dalaşına girene kadar ağzını açmadı?
- Demirel'in iddia edilen sakatlığına ilişkin doktor raporu hangi doktorun imzasını taşıyor? Testler ne zaman yapıldı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder