10 Haziran 2013 Pazartesi

Beşiktaş'tan KAP'a UEFA Soruşturması Açıklaması

UEFA'nın resmi sitesinde yayınladığı duyurunun ardından Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. KAP'a bir açıklama gönderdi.

İlgili açıklama aşağıdaki gibidir:

"10 Haziran 2013 tarihinde UEFA tarafından Şirketimize yapılan yazılı bildirime göre; 11 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor takımları arasında Kayseri'de oynanan 49'uncu Türkiye Ziraat Kupası final maçının sonucuna etki etmek gerekçesiyle eski asbaşkanımız Serdal Adalı ve eski antrenörümüz Tayfur Havutçu ile birlikte Şirketimiz aleyhine  03 Temmuz 2011  tarihinde  başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler çerçevesinde UEFA Avrupa Ligi 2013-2014 Sezonu talimatı idari kriterlere ayıkırılık iddiasıyla Şirketimiz ile yukarında adı geçenler Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş bulunmaktadır. 


UEFA Disiplin Müfettişi'nin sunmuş olduğu raporda  3 adet iddiası bulunmaktadır. 


1. Beşiktaş JK'yı 2013/2014  sezonu için UEFA Avrupa Ligi müsabakalarından men etmek,


2. Disiplin Talimatının ihlalinin ciddiyetine bağlı olarak Disiplin Kurulu tarafından kararlaştırılacak bir süre boyunca gelecekteki UEFA müsabakalarından men etme yönünde Beşiktaş JK'ya karşı ilave yaptırım uygulanmasını değerlendirmek,

3. Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hakkında futbolla ilgili her türlü faaliyete katılmalarını kılacak şekilde ömür boyu men cezası uygulamak.

Bu disiplin süreciyle ilgili olarak Şirketimizin ve adı anılan ilgililerin 19 Haziran 2013 tarihine kadar gerekli beyanlarda bulunma hakları söz konusu olup, konu ile ilgili kararın 21 Haziran 2013 tarihi itibariyle verileceği bildirilmiştir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder