4 Şubat 2014 Salı

Pervin Buldan, Ümit Çınar'ı Sordu

BDP grup başkan vekili Pervin Buldan, Uludere Katliamı'nda hayatını kaybedenler hakkında ırkçı, nefret dolu bir tweet yazan TFF hakemi Ümit Çınar hakkında soru önergesi verdi. Soru önergesinin muhatabı Spor Bakanı Çağatay Kılıç oldu.

Önerge aşağıdaki gibidir. Yazım yanlışların müdahale edilmemiştir.

"Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyün de, 28 Aralık 2011 tarihinde Irak Türkiye sınırı arasında 34 Kürt genci, Türk savaş uçaklanyla karledildi Katliamın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen, sorumlular açığa çıkartılmadı. Yargılama süreci, usuli gerekçelerle ilerlemedi. Roboski de katledilen 34 kişiden 19'u çocuktu. Karledilen 34 kişi için "silah kaçakçısı, figüran, PKK'li terörisrler" gibi ifadeler kullanıldı. Bu tür ifadelerle, .ldürülen insanlarla ilgili Türk kamuoyunda nefret söylemleri üretildi.
İki yıldır adalet arayan aileler bu  acının ağırlığını daha fazla  kaldıramamaktadırlar. Katliamın failieri cezasız kaldığı gibi sosyal medya üzerinden de 34 kişinin ölü bedenler üzerinden nefret söylemleri üretilmektedir. Bu nefret söylemlerinden biride Türkiye Futbol Federasyonu Hakemi Ümit ÇINAR  tarafından yapılmıştır. Ümit ÇINAR, kendi twitteer  hesabından Roboski'de karledilen 34  kişi için  şöyle yazmıştır: "Hümanizm köpekliktir. Uludere'deki  katırlara üzülün bence. Uludere  olayının ikinci  yıl d.nümü kutlu olsun. Ölen  katırlar sizden daha değerliydi" şeklinde tweet atmıştır.

Bu bağlamda,
1- Türkiye Futbol Federasyonu hakemi Ümit ÇINAR'ın bu tweettinden sonra bakanlığınız tarafından kendisi hakkında herhangi adli, idari soruştunna başlatılmış mı? Şayet başlatıldıysa hangi aşmadadır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder