3 Şubat 2014 Pazartesi

Özcan Yeniçeri'den Spor Bakanı'na Yeni Sorular

MHP milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'nin en çok çalışan milletvekillerinden biri. Neredeyse her gün onlarca soru önergesi veriyor. Yeniçeri özellikle sporla ilgili soru önergeleriyle spor teşkilatına aman vermiyor.

Yeniçeri'nin yeni yazılı soru önergeleri sisteme girmiş. Paylaşıyorum.

I) 1. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının spor federasyonlarının, uluslararası federasyonların yönetim modellerine uygun, demokratik, şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya kavuşturulması adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?
2. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının bağımsız spor federasyonlarına yapılan büt.e desteğinin amaçları doğrultusunda harcanıp harcanmadığını denetlemek adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?
3. 2002 - 20 14 yılları arasında, yıllara göre hangi bağımsız spor federasyonuna hangi miktarda bütçe desteği yapılmıştır?
4. Bahsi geçen destekler hangi projeler için verilmiştir? Her bir proje kaç kere, kimler tarafından denetlenmiştir? Bu denetimsizlikler sonunda uygunsuzluklar saptanmış mıdır? Saptandıysa bu uygunsuzluklar hangileridir? Bunlar hakkında yapılan işlemler hangileridir?

II) 1. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının federasyonları etkinlik ve verimlilik yönünden denet/eyecek mekanizmaları geliştirmek adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?
2. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının federasyonların eğitim kurullarında beden eğitimi ve spor yüksekokullarının ilgili branş ve bilim dalındaki öğretim üyelerinden en birinin istihdam edilmesi adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? V arsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?
3. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile federasyonların eğitim kurullarında beden eğitimi ve spor yüksekokullarının ilgili branş ve bilim dalındaki öğretim üyelerinden en birinin istihdam edilmediği federasyonların sayısı kaçtır? Bunlar hangileridir?

III)  1. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının spor kulüplerinin, geniş kapsamlı özel bir kanunla düzenlenmesi için gerekli çalışmaları başlatmak ve yönlendirmek adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?
2. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının spor kulüplerinin gelirlerinin arttırılması ve sürekli kılınması ile kontrolsüz harcamaları ve borçlanmalarının engellenmesi adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?
3. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının spor kulüplerinin denetimlerinin uluslararası standartiara uygun hale getirilmesini sağlamak adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?

IV) 1. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının bağımsız federasyonların pazarlama stratejileri ile araştırma ve geliştirme çalışmalarına destek vermek adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?
2. 2002 - 2014 yılları arasında, yıllara göre hangi bağımsız spor federasyonuna pazarlama stratejileri ile araştırma ve geliştirme çalışmaları için hangi miktarda maddi destek yapılmıştır?
3. Bahsi geçen destekler hangi projeler için verilmiştir? Her bir proje kaç kere, kimler tarafından denetlenmiştir? Bu denetimsizlikler sonunda uygunsuzluklar saptanmış mıdır? Saptandıysa bu uygunsuzluklar hangileridir? Bunlar hakkında yapılan işlemler hangileridir?

V) 1. 20 14 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının federasyonların beden eğitimi ve spor yüksekokulu eğitimi bölümleri ile iş birliği ve koordinasyonunu sağlamak adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?
2. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının federasyonların amatör sporlara destek sağlamasını teşvik etmek adına yürütülmekte olan kısa, orta ve uzun vadeli çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?

VI) 1. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının kulüp kurmayla ilgili girişimleri özendirmek adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?
2. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının kulüpleri arazi bakımından desteklemek adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?
3. 2002 - 2014 yılları arasında, yıllara ve kulübe göre arazi ve tesis bakımından desteklenen kulüplerinin sayısı kaçtır? Bu kulüpler hangileridir? Bunlara verileri destekler nelerdir?

VII) 1. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının eğitim kurumlarında spor kulüplerinin kurulmasını teşvik etmek ve bu spor kulüplerinin faaliyetlere katılımlannın yaygınlaştırı/masının sağlanması adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileriqir ve ne aşamadadır?
2. 2014 yılı Ocak ayı itibarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının kulüplere bulundukları yerleşim birimlerinde spor yaptırdıkları insan sayıyı da dikkate almarak destek sağlamak adına yürütülmekte olan çalışma ile projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir ve ne aşamadadır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder