8 Eylül 2014 Pazartesi

Rekabet Kurumu'ndan TFF-Digiturk Soruşturması ile ilgili Sözlü Savunma Toplantısına Davet

Rekabet Kurumu, Türkiye Futbol Federasyonu ile Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş. Hakkında Yürütülen soruşturmada, Ankara 10. İdare Mahkemesinin kararı üzerine sözlü savunmanın 15 Ekim 2014 tarihinde yapılacağını duyurdu.

Kurumun açıklaması aşağıdaki gibidir:
"Türkiye Futbol Federasyonu ile Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş. hakkında verilen 11.10.2013 tarihli ve 13-58/821-346 sayılı Kurul kararına yönelik Ankara 10. İdare Mahkemesinin kararının yerine getirilmesini teminen sözlü savunma toplantısı 15 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 10.00’da yapılacak.
Toplantıya katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, soruşturma ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 03 Ekim 2014 Cuma günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kurum açıklamasının kaynağını teşkil eden Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin kararını kısaca özetleyeyim.

Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği A.Ş (Doğan TV), Türkiye Futbol Federasyonu ile Krea İçerik Hizmetleri ve Produksiyon A.Ş. arasında 21.05.2012 tarihinde imzalanan 2015-2016 ve 2016-2017 Futbol Sezonu Yayın Haklan Sozleşmesi'ne muafiyet tanınmasına yönelik Rekabet Kurulu'nun kararının iptalini ve kararın yürütmesinin durdurulmasını talep etti.

Doğan TV, başvurusunda,
- Soruşturma taraflarından TFF'nin sözlü savunma talep etmesine rağmen, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 46'ncı maddesi gereğince yapılması gereken sözlü savunma toplantısının yapılmadığını;
- Bireysel muafiyet şarta bağlı olarak verilmesine rağmen ilgili şartlann neler olduğunun kısa kararda belirtilmediğini;
- Sözleşmeye muafiyet tanınmasının yasaya aykırı olduğunu
iddia etti.

Mahkeme, TFF tarafından sözlü savunma talebinde bulunulmasına rağmen, Rekabet Kurulu'nun sözlü savunma toplantısı yapmadan karar vermesinin hukuka aykırı olduğu; söz konusu hukuka aykırı işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansiz zararlar doğabileceği gerekçesiyle, ilgili işlemin 2577 Sayılı Kanunun 27'nci maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

Sözlü savunma 15 Ekim 2014 tarihinde yapılacak.

Şikâyetçi Doğan TV dışında üçüncü kişiler de sözlü savunma toplantısına katılabilecekler. Toplantıya katılmak isteyen üçüncü kişiler 3 Ekim 2014 Cuma günü mesai saati sonuna kadar toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren bir dilekçe ile Kurula başvurabilecekler. Kurulun söz konusu başvurulara ilişkin kararı, ilgili kişilere toplantıdan önce bildirilecek.

Sözlü savunma toplantısına dinleyici olarak katılmak isteyenlerin bu talepleri, toplantı saatinden makul bir süre önce toplantı mahallinde hazır bulunmaları koşuluyla, toplantı salonunun fiziki imkânları ölçüsünde ve salona geliş sırasına göre karşılanacak.

Bununla birlikte, oturumun gizli yapılmasına karar verilmesi mümkün. Sözlü savunma toplantısına katılmak isteyen üçüncü kişilerin ve dinleyicilerin bu ihtimali dikkate almaları gerekiyor.

İlgili linkler:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder