31 Ekim 2013 Perşembe

Pervin Buldan'dan "KPSS şartı olmadan antrenör alımları" hakkında Soru Önergesi

BDP milletvekili Pervin Buldan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a "KPSS şartı olmadan antrenör alımları" hakkında sorular yöneltmiş.

Buldan'ın soru önergesi aşağıdaki gibidir.

"TÜRKİYE BÜYÜK MiLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakan'ı Sayın Suat KILIÇ tarafından Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.


Pervin BULDAN
BDP Grup Başkanvekili
Iğdır Milletvekili 


Gençlik ve Spor Bakanlığı, KPSS şartı olmadan antrenör alımları yapmaktadır. Spor Bakanlığı ve Federasyonlar bünyesine KPSS sınavı aranmaksızın alınacak personelde 2. Antrenör belgesi ve 3 defa milli olma şartı aranmaktadır. Beden Eğitimi Spor Yüksek okulu (Besyo) mezunlarının yararlandığı bu uygulama sayesinde KPSS'ye girmeden memur olabilmektedirler.

Bu bağlamda;


1. Bakanlığınız süresince bu uygulamadan yararlanarak memur olan kişi sayısı kaçtır?


2. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Merkez ve Taşra Teşkilatında sözleşmeli olarak çalıştırılacak yerli, yabancı spor uzmanları (Spor Hekimi, Spor Psikoloğu, Spor Fizyoterapisti, Spor Beslenmecisi, Spor Eğitim Uzmanı, Spor Masörü) ve antrenörleri alımları hangi kriteriere göre yapılmaktadır?

3. Sözü edilen 2. Antrenör belgesini almanın kriterleri nelerdir? Bu belge hangi kurum tarafından ve nasıl verilmektedir? Türkiye'de bu belgeye sahip olan kaç kişi vardır?

4. "Milli sporcu" sıfatıyla, KPSS şartı aranmadan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Merkez ve Taşra Teşkilatı ve Federasyonlar bünyesine beden eğitimi öğretmeni olarak atanan kaç kişi vardır?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder