23 Ocak 2014 Perşembe

Milletvekili Alim Işık'tan Hakem ve Gözlemcilerin Sorunları ile İlgili Soru Önergesi


MHP milletvekili Prof.Dr. Alim IŞIKHakem ve gözlemcilerin yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın cevaplandırması için soru önergesi verdi.

Işık'ın ilk soruları tüm dallardaki hakem ve gözlemcileri kapsıyor gibi gözükse de, esas olarak TFF bünyesinde yer alan hakem ve gözlemcilerin sorunları önerge konusu olmuş. Örneğin dördüncü ve beşinci sorular diğer dallardaki hakem ve gözlemcileri de kapsayabilirdi. Önergenin tamamına bakıldığında, Işık'ın sadece futbol hakem ve gözlemcilerinin sorunlarını gündeme taşımaya çalıştığı izlenimi ediliyor.

Işık'ın tüm spor dallarını kapsayan bir önerge hazırlayıp vermesi beklenir.

Önerge aşağıdaki gibidir.

"Hakem ve gözlemcilerin yaşadıklan sorunların çözümüne yönelik Bakanlığınız çalışmalarıyla ilgili olarak;

1. 2002-2014 döneminde ülkemizde yapılan spor müsabakalarında görev alan hakem ve gözlemcilerin toplam sayıları ne kadardır?

2. Hakem ve gözlemcilere ödenen ücretler nasıl belirlenmektedir ve halen anılan personele hangi kaynaklardan ne kadar ücret ödenmektedir?

3. Hakem ve gözlemci ücretierin oldukça düşük olduğu, düşük olmasına rağmen maç ücretlerinin zamanında ödenmediği, 3-5 ay gecikmeyle ödendiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise ücretierin zamanında ödenmeme gerekçeleri nelerdir? Ücretleerin artırılması konusunda Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?

4. Amatör müsabakalara giden hakem ve gözlemcilere T.F.F. tarafından belli ücret karşılığında kaza ve sağlık sigortası, kendi araçlarıyla gidenlere ise araç kaza sigortası yaptırılması konusunda bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?

5. İl Hakem Kurullarımn Futbol Federasyonu tarafından atanarak oluşturulması yerine bulundukları ilin hakem ve gözlemcileri tarafından seçilerek oluşturulması konusunda bir çalışma yapılabilir mi?

6. Hakem ve gözlemcilerin kimliklerini göstererek futbol ve spor karşılaşmaianna ücretsiz girmelerinin sağlanmasına yönelik talepleri Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmiş ya da değerlendirilmektedir?

7. Bakanlığmızm anılan konulara ilişkin görüşü ve 2014 yılı programı nasıldır?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder