10 Ocak 2014 Cuma

Muğla Milletvekili Fethiyespor ile ilgili Soru Önergesi Verdi

Muğla milletvekili Nurettin Demir, Fethiyespor'un çok az maçının TRT'de yayınlanmasını içerlemiş ve soru önergesi vermiş.

Soru önergesi aşağıdadır:

"Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Fethiyespor, PTT 1. Ligi'nde oynamaktadır. 10 Ocak 20ı4 tarihi itibariyle 17. sırada yer alan Fethiyespor'un bu ligde oynadığı 18 maçtan sadece 3 tanesi TRT kanallarında (TRT Spor ve TRT ı) gösterilmiştir. Geriye kalan 15 maç ise TRT'nin bu kanallarında yer almamış, sadece TRT Spor'un web televizyonu üzerinden yayımlanmıştır.

Fethiyespor'un maçları TRT'nin kanallarında gösterilmezken, 10 Ocak 2014 tarihi itibariyle 16. Sırada bulunan Adanaspor'un oynadığı 18 maçtan 13 maçı TRT'nin kanallarında yer bulmuştur.

Bu bağlamda;

ı. TRT'nin PTT 1. Lig maçları hangi kriteriere göre yayımlamaktadır? 1. Sıradan itibaren 19 takımın maçları her biri TRT kanallarında kaç kez gösterilmiştir?

2. TRT 1. Ligdeki 19 takımın kaçını TRT kanallarında kaçını TRT web TV'de yayımlamaktadır? TRT-1, TRT SPOR ve TRT'nin web TV'sinde yayınlama kriterleri açısından sıralama neye göre belirlenmektedir?

3. Fethiyespor'un 15 maçının TRT kanallarında gösterilmemesinin nedeni nedir?

4. 16. Sıradaki bir takımın 13 maçı TRT kanallarında yayımlanırken, 17. Sırada yer alan bir takımın sadece 3 maçının TR T kanallarında yayımlanmasının gerekçesi nedir?

5. Fethiyespor, 4 Aralık 2013 tarihinde "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle maça çıkmıştır. Bu durum Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gönderilmiştir. Fethiyespor, TFF'da değerlendirme aşamasındayken TRT tarafından mı cezalandırılmaktadır?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder