22 Ocak 2014 Çarşamba

Özcan Yeniçeri'den Aziz Yıldırım'a Destek

MHP milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de yaptığı basın toplantısında Aziz Yıldırım'a destek verdi. Yeniçeri, başbakanın gereğini yapması gerektiğini söyledi.

TBMM'nin sitesinde yer alan haber aşağıdaki gibidir:


"MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı yargılamalara ilişkin sözlerinin samimiyetini merak ettiklerini belirterek, "Erdoğan sözlerinde samimi ise Hakan Fidan için yaptığını Aziz Yıldırım, bu ülkenin Genelkurmay Başkanlığını yapmış İlker Başbuğ için de yapar" dedi. 


Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında HSYK’nın yeni kararnamesiyle 96 hakim ve savcının görev yerlerinin değiştirilmesine dikkati çekti. 

Yeniçeri, "AKP'ye uygun ve uyumlu olmayan polis, savcı ve müdür gidecek uyumlu olanlar gelecektir. AKP'nin intikam uygulamalarıyla adalet hizmetleri toplumla devlet veya kişilerle kişiler arasında bir güven unsuru olmaktan çıkarılmıştır. Böylece adalet mülkün değil AKP'nin aracı haline gelmiştir" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bazı davalara ilişkin, "Bugün artık geçmişteki bazı yargılamaların da üzerinde çok büyük soru işaretlerinin oluştuğunu daha net olarak görüyoruz" ile Yargıtay'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike davasında aldığı cezaları onamasıyla ilgili "Zamanlama itibariyle ben anlamlı buluyorum" şeklinde açıklamaları olduğunu ifade eden Yeniçeri, "Hem bu sözleri etmekte hem de kendi yönetimindeki yargıda, kendi yandaşlarının tabiriyle, kurulmuş kumpasların sonuçlarını ortadan kaldırmak için kılını dahi kıpırdatmamaktadır" diye konuştu. 

Aziz Yıldırım ile eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un davaları ve hükümlerinin Başbakan Erdoğan’ın ifadeleriyle "özünden sakat" olduğunu belirten Yeniçeri, şöyle devam etti: 

"Erdoğan’ın bahsettiği sahte delil, kumpas, yasadışı dinleme, tasarlanmış ve ayarlanmış yargı ile verilmiş ceza söz konusudur. Bunları ifade eden bir Başbakan’a düşen görev gereğini yapmak için zaman kaybetmekten harekete geçmektir. 

Eğer Başbakan Erdoğan sözlerinde samimi ise Hakan Fidan için yaptığını Aziz Yıldırım, bu ülkenin Genelkurmay Başkanlığını yapmış İlker Başbuğ için de yapar. Yurt dışına kaçma şüphesi’ ile bir yıl hapiste tutulan Aziz Yıldırım’ın Avrupa’dan gelerek Başbakan Erdoğan’ın tabiriyle kumpasla, ayarla ve sahte delille verilmiş ceza için hapishaneye gitmeyi göze alması büyük bir saygıyı hak ediyor. Bu tavır karşısında şapka çıkartmak yetmez. Gereğini de yapmak gerekir. Bu davalarla ilgili ve acil olarak Sayın Başbakan Erdoğan’ın ya gereğini yapması ya da ebediyen susması gerekiyor" 

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, Suriye'nin kuzeyinde özerk bir yapı kurulduğu iddialarına ilişkin "Bu yapılanmanın Türkiye'yi ciddi bir biçimde tehdit edeceğini ve Türkiye'deki bölücü mihrakları teşvik edeceğini bugünden görüyoruz. Şam yönetiminden kopacak bir Kuzey Suriye'nin Şam'dan daha çok Türkiye'nin başına bela olacağını Sayın Başbakan'ın ve hükümetin bilmesi gerekiyor. Artık Türkiye'ye karşı açılmış iki cephe vardır, biri Kandil ise ikincisi Kuzey Suriye cephesidir" dedi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder