Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesislere Ad Verme Yönetmeliği değiştirildi. Değişiklik, 15 Temmuz 2015 Tarihli ve 29417 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi (PDF versiyonu için bkz. http://goo.gl/F6vVn9)
Yönetmelikte yapılan belli başlı değişiklikler aşağıdaki gibidir:
1) Yönetmeliğin ismi "Spor Genel Müdürlüğü Tesislere Ad Verme Yönetmeliği" olarak değiştirildi.
2) Bazı tanımlar, teşkilat yapısına uygun olarak değiştirildi.
3) "Gençlik ve spor tesislerine verilebilecek adlar" başlıklı 6'ncı maddesinin ikinci fıkrasının iki bendi değiştirildi. Yeni bentler eklendi.
- "Yurt içinde önemli zaferlerin kazanıldığı yerlerin adları" ifadesi "Yurt içinde önemli zaferlerin kazanıldığı tarih ve yerlerin adları” şeklinde değiştirildi.
- "İl, ilçe, belde gibi yerlerin kuruluş ve kurtuluş günleri," ifadesi "İl, ilçe, belde gibi yerlerin adları ile bu yerlerin kuruluş ve kurtuluş günleri,” şeklinde değiştildi.
- Eklenen yeni bentler ise aşağıdaki gibidir:
“d) Kültür, sanat, tarihi, idari ve sosyal alanda önemli hizmetleri bulunan kişilerin adları,”
“e) Adları ve hatıralarının gelecek kuşaklara aktarılması toplum tarafından genel kabul görmüş kişilerin adları,"
Beni sadece eklenen (e) bendi rahatsız etti.
Adları ve hatıralarının gelecek kuşaklara aktarılması toplum tarafından genel kabul görmüş kişiler kimlerdir? Bunun tespitini kim yapacak? Toplumun bu yönde iradesi olduğuna kim karar verecek?
İktidarın hoşuna gitmeyen, iktidarı eleştiren ama toplum tarafından sevilen ve sayılan kişilerin isimleri bu tesislere verilecek mi? Örneğin, bugün Spor Genel Müdürlüğü'nün tesislerine Deniz Gezmiş'in Türkan Saylan'ın adları verilir mi?
İktidarın sevdiği isimler toplumun benimsediği isimler olarak kabul edilemez.
Kanımca, (e) bendi kaldırılmalıdır.
(d) bendi ise yeniden kaleme alınmalıdır. Anlatım bozukluğu bulunmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder