1 Aralık 2014 Pazartesi

Eskrim Federasyonu'nun Mevzuat Sayfası Güncel Değil

Eskrim Federasyonu'nun Mevzuat sayfasını inceledim. Sitede yer verilen düzenlemeler eksik ve güncel değil.
Talimatta değişiklik yapılmasına rağmen, bu değişiklikler talimata işlenmemiş. Konsolide metin oluşturulmamış. İki talimatı birlikte dikkate almak gerekiyor. Oysa federasyonun değişiklikleri de kapsayan tek metin yayınlaması gerekiyordu.
Aynı sorun, Atama İle Göreve Gelen Federasyon Kurullarının Oluşum Görev Yetki Ve Sorumlulukları İle Çalışma Usulleri Talimatı için de söz konusu. Bu talimat 1 ve 2 numara olmak üzere iki ayrı başlıkta yayınlanmış. 2 numaralı talimatta getirilen değişiklikler esas metinde yer almıyor. İki talimatın birleştirilerek, tek metin halinde yayınlanması gerekir.
2) Sitede Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun'a da yer verilmiş ancak bu düzenleme güncel değil. Bu kanunda çeşitli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler metne işlenmemiş. Kanuna link verilirken, mevzuat.gov.tr sitesinden faydalanmakta fayda var. O sitede düzenlemelerin en güncel hali yayınlanıyor. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun'un en günceli hali ise şu linkte: http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6222.pdf
Sadece kanuna atıf apılması da yeterli değil. Yönetmelik de yayınlanmalı!
3) Bağımsız spor Federasyonlarının Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler federasyonun yayınladığı metinde yer almıyor.
Yönetmeliğin 18'inci maddesine 4'üncü fıkra eklendi: “(4) Federasyon disiplin kurulları, yasaklı madde kullanan sporcular ve antrenörleri ile ilgili soruşturmaları üçay içerisinde tamamlayarak karara bağlamak zorundadır.
4) Milli Takım Sporcularını Seçme Prosedürü'nün hukuka aykırı olduğunu daha önce yazmıştım. Bu prosedürün de usul açısından düzeltilmesi gerekir.
Bu yönetmeliğin güncel versiyonuna mevzuat.gov.tr sitesinden ulaşılabilir.
Federasyonun hukukçuların daha özenli çalışmalarını bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder