19 Ağustos 2015 Çarşamba

Türkiye Eskrim Federasyonu, Yürürlüğe Gir(e)meyen Talimatlarla Yönetiliyor

Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) garip işlere imza atıyor.

TEF, Federasyon Teknik Talimatı'nda değişiklik yapıldığını, klasman sistemi ve milli takım sporcularının belirlenmesi konusunda yeni dönemin başladığını duyurdu.

TEF'nin açıklaması birçok açıdan sorunlu.

TEF'nin "Federasyon Teknik Talimatı" başlıklı bir talimatı yok. İsim olarak en yakın talimat "Eskrim Teknik Talimatı" olabilir. Bu talimata ise ulaşılamıyor. Eskrim Teknik Talimatı'nın linki çalışmıyor.

Mevzuat sayfasında listelenen birçok yönetmelik ve talimatın linkleri hata veriyor. Bu yazının kaleme alındığı dakikalarda aşağıdaki mevzuata  ulaşılamıyordu (başlıklardaki hatalar TEF'den kaynaklanmaktadır):

TEF'nin talimatlarla ilgili uygulamasına ayrıca dikkat çekmek gerekiyor. TEF, talimatları Internet sitesinde yayınladıktan sonra keyfine göre değişiklik yapıyor. Bu değişiklikler kamuoyuna duyurulmuyor. Talimat değişiklikleri bazı kişilere fiilen uygulanmaya başlandığı anda kamuoyu değişikliklerden haberdar oluyor.

Oysa TEF'nin yaptığı talimat değişiklikleri yürürlüğe bile girmemiş oluyor. TEF, yürürlüğe girmemiş talimatları adamına göre uygulayarak hukuk katliamı yapıyor. TEF Ana Statüsü'ne göre, talimatlar ancak Spor Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesinde yayınlanınca yürürlüğe girebiliyor.

Bu uygulamanın hukuka aykırı olduğunu defalarca açıklamamıza rağmen, TEF bu sevdasından vazgeçmiyor. Teknik Talimat ile ilgili değişiklikler ne TEF'nin ne de SGM'nin sitesinde yayınlandı. Buna rağmen milli takım sporcuları belirleniyor.

TEF'nin başkanı bir hukukçu. Yönetim kurulunda hukukçular bulunuyor. Federasyonun Hukuk Kurulu, akademisyen ağırlıklı. TEF'de bu kadar hukukçu unvan sahibi iken, federasyonun hukuki konularda bu kadar vurdumduymaz ve hukuk tanımaz faaliyetlerde bulunması hayretle ve üzüntüyle karşılanıyor.

TEF'nin en kısa zamanda şeffaflık ve hukuka saygı ilkeleri ile yönetilmeye başlamasını diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder