14 Temmuz 2015 Salı

TFF Kulüp Lisans Kurulu Üyeleri Belirlendi

TFF Yönetim Kurulu, Kulüp Lisans Kurulu Başkanlığı'na Doç. Dr. Naim Demirel'in getirilmesine karar verdi.

Doç. Dr. Naim Demirel başkanlığındaki Kulüp Lisans Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

1- Doç. Dr. Naim Demirel (Başkan)
2- Nejdet Hüddam
3- Av. Cihan Önal
4- Av. Aydın Güngör
5- Av. Selçuk Akgün

YEDEK ÜYELER
1- Suat Ekici 
2- Ahmet Hakan Arıkan
3- Ali Yazlı
4- Tolga Tatari
5- Emre Erdoğan

Kurulun görevlerini sıralamadan önce, TFF'nin dikkatini iki konu üzerine çekmek isterim.


1) Kulüp Lisans Kurulu'nda dört yedek üye bulunabilir. TFF Yönetim Kurulu ise beş yedek üye atamış.

2) Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın 10'uncu maddesinde hata yapılmış. Birinci fıkrada (b) bendinin ardından (d) bendi yazılmış. (c) bendi unutulmuş ya da yanlışlıkla (d) bendi yazılmış. Bu yanlışın düzeltilmesi gerekir.

Kurulun görev ve yetkileri aşağıdaki gibidir:

(1) Kurul:

a) Lisans adayı kulüplerin sunduğu bilgi ve belgeler ile Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Müdürlüğü‟nün hazırlayacağı raporları da incelemek suretiyle bu talimat hükümleri ile eklerinde yer alan ilke, kriter ve esaslar çerçevesinde başvuru sahibi kulübe lisans verilip verilmemesine veya lisansın geri alınmasına karar vermek,
b) Bu talimatta yazılı kriter ihlalleriyle ilgili yaptırım kararlarını vermek,
d) Türk futbolunda kulüp lisans sistemini yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak; bu amaçla kulüp temsilcileriyle toplantılar düzenlemek, konferans, seminer ve benzeri eğitim faaliyetlerinde bulunmak, gerektiğinde üniversitelerle ve uzman sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak,
e) Uygulamada karşılaşılan sorunlara yönelik olarak kulüp lisans sistemi konusunda istendiğinde görüş bildirmek,
f) Kanun, statü ve bu talimatta belirtilen diğer yetkileri kullanmak görev ve yetkisini haizdir. (“d” ve “e” bentlerinde yazılı faaliyetler, KLM eliyle yürütülür.)

(2) Kurul‟un birinci fıkranın “a” bendinde yazılı kararlarına esas değerlendirmeleri bu talimat ve eklerinde yazılı sportif, altyapı, personel ve idari, hukuki ve mali kriterlere dayandırılır.

(3) Kurul, Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Sistemini yerleştirmek üzere inceleme ve denetleme yapar. Kulüpler inceleme veya denetimleri yapacak Kurul üyelerine ve/veya KLM Müdür ve uzmanlarına görevlerine ilişkin her türlü kolaylığı sağlamakla yükümlüdürler.

(4) Kurulun mali kriterlerle ilgili denetimine yardımcı olmak ve mali konularda Kurula danıĢmanlık yapmak üzere, bu talimat kapsamındaki herhangi bir kulüple iş ilişkisi olmayan ve Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca denetim yetkisi almış bağımsız denetim kuruluşları arasından saptanacak bir bağımsız denetim şirketi ile TFF arasında bir hizmet sözleĢmesi imzalanır. Şirket, TFF Yönetim Kurulu Başkan Vekilinin başkanlığında üç yönetim kurulu üyesinden oluşan bir değerlendirme kurulu tarafından yeterlilik ve fiyat gibi ölçütler dikkate alınarak ihaleyle belirlenir. Şirket, denetçilerin hazırladığı denetim raporları ve gerektiğinde mali tablolar ve diğer belgeler üzerinde yaptığı değerlendirmelerini, 7'nci maddede yer alan Kurulun değerlendirmesi ve kararından önce bir genel rapor halinde Kurul‟a sunar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder