13 Temmuz 2015 Pazartesi

Menajer Değerlendirme Komisyonu Üyeleri Belirlendi

TFF Yönetim Kurulu, Menajer Değerlendirme Komisyonu üyelerini belirledi.

Menajer Değerlendirme Komisyonu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

1- Hüdai Doğu
2- Av. Başbuğ Pınarbaşı
3- Prof. Dr. Ufuk Aydın
4- Av. Fuat Göktaş

Menajer Değerlendirme Komisyonu, menajerlik lisansı başvuru taleplerininin Futbol Menajerleri Çalışma Talimatı'nda belirlenen şartlara uygun olup olmadığını inceleyecek.

Komisyon, menajerlik lisansına başvuranların aşağıdaki şartları haiz olup olmadığını değerlendirecek:
a) Türk vatandaşı olmak veya Türkiye’de yasal ikametgaha ve çalışma iznine sahip olmak,
b) Şike ve teşvik primi ile Futbol Disiplin Talimatı’nın “Hükümlülük” kenar başlıklı maddesinde belirtilen suçlardan dolayı kesin hüküm giymemiş olmak,
c) Disiplin Kurulları tarafından, müsabaka sonucunu etkileme, bahis, doping, ayrımcılık ve sahtecilik eylemleri nedeniyle kesinleşmiş ceza almamış olmak,
ç) TFF tarafından belirlenecek diğer şartları yerine getirmek.
d) Mesleki, sosyal ve ahlaki yönlerden iyi anılmak ve "kusursuz bir itibara" sahip olmak.

Komisyon, değerlendirme neticesinde başvuruları uygun bulunmayan kişilerin başvurularını reddedecek. Lisans adayı Değerlendirme Komisyonun ret kararının kendisine tebliğinden itibaren 7 gün içinde TFF Yönetim Kuruluna itirazda bulunabilecek. Süresi içinde itiraz edilmezse ret kararı kesinleşecek. Bu kişiler ret kararının kesinleşmesinden itibaren en erken bir yıl sonra ret gerekçesinin ortadan kalktığını kanıtlayarak tekrar lisans başvurusunda bulunabilecekler.

Menajerliğe başvuranlarda aranan şartlar başta olmak üzere, Futbol Menajerleri Çalışma Talimatı'nın birçok düzenlemesi eleştiriye açık. Şimdilik sadece Değerlendirme Komisyonu'nun görevini yazmakla yetindim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder