6 Haziran 2014 Cuma

Eskişehirspor'dan Şike Açıklaması

UEFA Temyiz Kurulu, Eskişehirspor ve Sivasspor'un 2014-2015 sezonunda Avrupa Ligi'ne katılamayacaklarına karar verdi.

Eskişehirspor, bu kararın ardından bir kamuoyu açıklaması yayınladı.

Açıklamanın her cümlesi hakkında sayfalarca yorum yapılabilir. Yarın bu açıklama hakkında yorumlarımı yazacağım.

Şimdilik kamuoyu açıklamasını paylaşacağım:

"Bilindiği üzere 19/05/2014 tarihinde UEFA’dan gelen yazı ile Kulübümüz hakkında Disiplin Soruşturması başlatıldığı, 21/05/2014 tarihli yazıyla da Kulübümüzün UEFA Tahkim Kurulu’na sevk edildiği  tarafımıza bildirilmiştir.

Bu yazılar Kulübümüze ulaşır ulaşmaz savunma hazırlıkları başlatılmıştır. Spor Hukuku konusunda deneyimi olan yurt dışından bir hukuk bürosundan hukuk danışmanlık hizmeti satın aldığımız gibi, İsviçreli deneyimli bir avukatla da görüşmeler yaparak kendi ekibimizle birlikte savunma hazırlanmış ve İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan yargılamaya heyetle katılarak savunma yapılmıştır.

Bugün Kulübümüze iletilen karar ile önümüzdeki sezon için UEFA Ligine katılmaktan men edildiğimizi öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu ceza, tüm camiamızı derinden üzmüş ve yaralamıştır. Çünkü Kulübümüzün bu cezayı hak edecek hiçbir fiili olmamıştır. Zaten Karar gerekçesi okunduğunda da bu çok net görülmektedir. Ceza gerekçesinde, UEFA Disiplin Müfettişliği tarafından temin edilen hiçbir belge ve delil yer almamaktadır. Ceza, Türk Polisi tarafından yapılan soruşturmada dönemin teknik direktörü Bülent Uygun ve dönemin futbolcusu Ümit Karan hakkında elde edilen ve adı geçenlerin yargılanmalarına dayanak teşkil eden deliller ile verilmiştir. Kulübümüzün söz konusu süreçte adı geçmediği gibi UEFA Tahkim Kurulu ceza gerekçelerinde de adı geçmemektedir.

Kulübümüz fair-play kurallarını uygulamak için bütün tedbirleri almıştır. Bu Tahkim Kurulunda da ifade edilmiştir. Buna rağmen söz konusu süreçte dönemin teknik direktörünün ve bir futbolcunun adının geçmesi nedeniyle Kulübümüzün cezalandırılması ‘’ Adalet’’ anlayışı ile bağdaşmamaktadır.

UEFA’nın şikeye ‘’Sıfır Tolerans’’ politikasının kurbanı olduğumuzu değerlendirmekteyiz.

Kulübümüzün haklarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunun için CAS ‘a başvurumuzu yapacağız. Ümit ediyoruz ki CAS, adil bir karar vererek hak etmediğimiz bu cezayı kaldıracaktır.

Kulübümüz gibi fair-play kuralları çerçevesinde mücadele ederek UEFA Ligine katılmayı hak eden Sivasspor Kulübü’ne verilen cezadan da büyük üzüntü duyduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

ESKİŞEHİRSPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder