14 Haziran 2013 Cuma

UEFA'dan Zorunlu Açıklama

UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş JK ile yapacağı duruşmalar UEFA'nın gündemini meşgul ediyor. İş öyle bir noktaya geldi ki, UEFA Türk medyasına cevap vermek zorunda kaldı.

UEFA bugün yaptığı açıklama ile bazı konulara açıklık getirdi.

TFF'nin UEFA yetkilileri ile görüştüğü biliniyordu. UEFA bunu doğruladı. Açıklamadan, TFF yetkililerinin şike soruşturması hakkında konuştukları anlaşılıyor.

TFF, kendi verdiği kararları UEFA'ya kabul ettirme telaşında olsa gerek. UEFA, Fenerbahçe'nin iddia ettiğinin tersine, Disiplin Kurulu'nun sadece mahkeme kararını değil, TFF disiplin kurullarının kararlarını da dikkate aldığını açıkladı.

UEFA açıklamasında, Türk medyasını harekete geçiren bir ifadeye de yer verildi. UEFA Disiplin Kurulu'nun kararlarının TFF'nin aldığı kararları etkileyip etkilemeyeceği henüz belli değil.

Bu açıklama sadece UEFA'yı bağlar. UEFA Disiplin Kurulu, Türkiye liginde gerçekleşen şike eylemlerinden ötürü ceza verirse, UEFA TFF'yi ceza vermeye zorlamayabilir. Ancak FIFA'nın her zaman devreye girme yetkisi var. FIFA, yöneticilere ve kulüplere ceza vermeyen ve vermemekte ısrar eden TFF'ye çeşitli yaptırımlar uygulayabilir. Uluslararası futboldan bir süreliğine men edebilir. Bu durumda milli takımlar ve kulüpler uluslararası karşılaşmalara katılamaz.

Anlaşılan, UEFA Disiplin Kurulu karar verene kadar birçok senaryo, iddia, komplo teorisi ile zihinler bulandırılmaya çalışılacak.

Türk medyası içinde şike lobisine destek veren birçok gazete olmadık iddiaları ve bazı hukukçuların kendilerine has teorilerini gerçekmiş gibi manşete taşıyor. Birçok gazeteci ve yazar da bu iddiaları allayıp pullamakla meşgul.

UEFA Türkiye gündemini, kamuoyu ile paylaşılan iddiaları çeşitli kanallardan takip ediyor. UEFA'yı, UEFA Disiplin Kurulu'nu zan altında bırakacak iddiaların şike ile suçlanan yönetici ve kulüplere hiçbir faydası yok. Aksine, bu iddialar davaya (!) zarar veriyor.

Türk medyasının haber yapmadan önce dikkatli olması gerekiyor. 2 seneden beri yaptıkları hatalardan ders almalarını diliyorum.

Aşağıda UEFA'nın bugün Internet sitesinde yayınladığı açıklamayı bulacaksınız.
"For the avoidance of doubt and in view of certain misleading stories that have appeared in the Turkish news media, at a meeting in Nyon yesterday with representatives of the Turkish Football Federation (TFF) (which had been requested by the TFF), UEFA first of all emphasised that the UEFA disciplinary bodies are independent and, consequently, that it is not possible for the UEFA administration to predict what the outcome of the procedure(s) will be.
The UEFA disciplinary bodies will apply the UEFA Disciplinary Regulations and decide the case(s) accordingly. It is therefore not a question of the eventual UEFA decisions "affecting" (or not) any previous decisions taken by the disciplinary bodies of the TFF. In his report, the UEFA disciplinary inspector had taken note of the existence (and content) of the decisions taken by the disciplinary bodies of the TFF as well as of the different ongoing criminal proceedings. 
In addition to the disciplinary procedure against Fenerbahçe SK, there is also one against Beşiktaş JK. UEFA is, of course, fully confident that the hearings before its disciplinary bodies will be fair and equitable, as they always are."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder