14 Haziran 2013 Cuma

UEFA Açıklamasını Farklı Okumak

UEFA bugün Internet sitesinde bir açıklama yapmak zorunda kaldı. UEFA, TFF ile görüşme yaptığını doğruladı ve satır arasında ilginç mesajlar verdi.

Açıklama Fenerbahçe'nin iddialarına ve Türk medyasında dile getirilmeye başlanan bir senaryoya cevap niteliği taşıyor.

- Hatırlanacağı üzere, Fenerbahçe, soruşturma raporunun hazırlanmasında TFF hukuk organlarının kararlarının göz ardı edildiğini hatta yok sayıldığını iddia etmişti. UEFA bu iddiayı yalanladı. UEFA, disiplin müfettişinin TFF kurullarının kararlarının varlığını ve içeriğini dikkate aldığını açıkladı.

- Türk medyasında UEFA Disiplin Kurulu kararlarının TFF Tahkim Kurulu kararlarına etki etmeyeceği iddia ediliyor. Bazı hukukçular bu görüşü ısrarla dile getiriyorlar. UEFA ise bu teoriyi pek ciddiye almadığını gösterdi. UEFA, Disiplin Kurulu kararının TFF kurullarının kararlarını etkileyip etkilemeyeceğinin henüz tartışma konusu olmadığını belirtti.

2 yıldan beri UEFA ve FIFA'nın TFF'ye müdahale edebileceğini söylüyoruz. TFF'nin şikeyi cezasız bırakma ve unutturma çabalarının bu iki kurum tarafından cezalandırılabileceğini dile getiriyoruz. UEFA ve FIFA mevzuatını bilmesi gereken bazı hukukçular ise gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Yabancı hukukçuların kahkaha atacağı teorileri mutlak doğruymuş gibi önümüze koyuyorlar.

UEFA Disiplin Kurulu ve büyük ihtimalle CAS'ın kararlarından sonra bu hukukçuların görüşlerini merakla bekliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder