4 Mayıs 2012 Cuma

CAS'ın FC Sion Kararı

Hatırlanacağı üzere, Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmeyen Fenerbahçe, durumunu hep Avrupa Ligi'ne alınmayan İsviçre kulübü FC Sion ile karşılaştırmıştı.

Fenerbahçe yöneticileri ve avukatları, İsviçre Federasyonu'nun FC Sion'un arkasında durduğunu, TFF'nin benzer duruşu sergileyemediğini iddia etmişlerdi. Oysa İsviçre Futbol Federasyonu, yerel mahkemenin ihtiyati tedbir kararını uygulamak zorunda kalmıştı. Federasyon, FIFA'dan gelen mektubun hemen ardından FC Sion'un 36 puanını silmişti.

İsviçre'deki Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Ocak ayında FC Sion Davası ile ilgili kararını vermişti. Bu karar, spor hukuku ile ilgilenenler için ders niteliğinde. CAS hakemlerinin reddi, CAS hakemlerinin taraflara danışmanlık yapamamaları, UEFA'nın kararlarının rekabet hukuku ve kişilik hakları açısından değerlendirilmesi, CAS'ın bağımsızlığı ve tarafsızlığı gibi hususlar uzun uzun tartışıldı.

Bu kararın eleştirilecek birçok yönü var. Bunları bir makalede belirteceğim.

CAS'ın FC Sion Kararı (CAS 2011/O/2574 UEFA v. Olympique des Alpes SA/FC Sion) için: http://www.tas-cas.org/d2wfiles/document/5475/5048/0/Award20FINAL20_2011.01.31.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder