24 Kasım 2014 Pazartesi

Eskrim Federasyonu'nun Basın Bildirisi Hakkında

Türkiye Eskrim Federasyonu, Cumhuriyet Gazetesi'nin delege krizi ile ilgili haberine yanıt verdi.

TEF'in basın bildirisi hakkında görüş ve sorularımı paylaşmak isterim:

1) TEF'in açıklamasına göre, Spor Genel Müdürlüğü (SGM),  09.10.2014 tarih ve 10990 sayılı yazısında “Genel kurul üye sayısının yüz elli üyeden az olması halinde, aradaki üye farkının noter huzurunda çekilecek kura ile üye hakkı bulunan kulüplere eşit olarak dağıtılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir." ifadesine yer vermiş.

- SGM'nin mevzuatta hüküm bulunmayan hallerde görüş bildirme yetkisinin kaynağı nedir? Hangi kanun veya yönetmelikte bu yetki tanınmıştır?

- Neden SGM "tüm kulüplere bir delege fazla tanınması" şeklinde "objektif" kriter getirmek yerine, noter huzurunda kura çekilmesi gibi bir usulü kabul etti? Olimpik spor dallarında en fazla 300 delege belirlenebiliyor. Her kulübe 1 delege fazla verilseydi, 300 delegelik üst sınır geçilmeyecekti.

- 150 delegeye ulaşmak için fazladan kaç delege tespit edilmesi gerekiyordu? Aradaki üye farkı ne kadardı?

- Neden TEF, kulüpleri çekiliş konusunda bilgilendirmedi? Çekilişin yapılacağı gün ve tarihi duyurmadı? İsteyen kulüplerin çekilişe katılmasına imkan vermedi?

- Çekiliş hangi noter huzurunda, ne zaman, nerede yapıldı? Hangi kulüpler çekilişe dahil edildi? Çekilişi kim yaptı? Tutanak ve ilgili belgeler nerede? Notere ne kadar ücret ödendi? Ödemenin belgesi nerede?

- Görüldüğü üzere, TEF'in "delege yapısı ile oynanması söz konusu değildir" şeklindeki ifadesi gerçeğe aykırıdır. SGM'nin hukuka aykırı görüşü alınarak delege yapısı değiştirilmiştir.

2) TEF'in açıklamasında "Ayrıca Başkanımız Müminhan BİLGİN’e yakın çevrelerin haber içeriğinde yer alan “Eğer ibra olmazsak yeniden seçim yapılır, bazı kulüpler bunu istiyor” gibi bir savunma ve ifadesi bulunmayıp, Spor Genel Müdürlüğü yetkililerinin de bu yönde bir açıklamaları bulunmamaktadır." cümlesi yer almaktadır.

TEF yetkilileri, kim(ler)in gazeteye beyanda bulunduğunu bilemezler. Ayrıca SGM yetkililerinin iddia edilen açıklamaları hakkında yalanlama çabaları abesle iştigal olmuş. SGM yetkilileri ile ilgili iddiaları ancak SGM yalanlayabilir. TEF'in bu konuda söz hakkı yoktur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder