1 Şubat 2014 Cumartesi

Temsilci Raporları Yalanla Dolacak

PFDK'nın Fenerbahçe'ye saha kapama cezası vermesinin ardından, PFDK'daki tartışmalar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Milliyet gazetesinde yayınlanan iddialar doğru ise, gelecek günlerde gözlemcilerin özellikle büyük kulüplerin maçlarında yalan raporlar yazacaklarını şimdiden görebiliyoruz.

Milliyet'te ilginç bir ayrıntı var. Habere göre,  "'Mustafa Kemal’in Askerleriyiz' sloganlarının raporda yer almadığı, Başbakan aleyhine atılan sloganların ise topluluk arz etmediği ifade edildi. Bu yüzden bu sloganlardan dolayı herhangi bir yaptırım uygulanmadı."

İnanılır gibi değil.

Görüntüleri izleyelim.


Önceki yazımda Tahkim Kurulu'nun saha kapama cezası verilmesini gerektiren söz ve davranışları açık açık yazması gerektiğini belirtmiştim. Milliyet gazetesindeki iddiaları okuduktan sonra Tahkim Kurulu'nun büyük sorumluluk altına girdiğini düşünüyorum.

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" tezahüratının raporda yer almaması normal. Bu çirkin ve kötü tezahürat değil. Neden haber olduğunu anlamadım.

"Hırsız Tayyip Erdoğan" tezahüratının temsilci raporlarında yer almaması kabul edilemez. Neredeyse bütün stadyumun katıldığı tezahürat raporda nasıl yer almaz? Gözlemciler maçı Digitürk'ten izlemiş ve Digitürk sesi kıstığı için tezahüratı duymamışlarsa daha büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

Gözlemci raporları Milliyet gazetesinde belirtildiği gibi kaleme alındıysa, gerçeğe aykırı rapor hazırlayan temsilciler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder