30 Aralık 2013 Pazartesi

Dijital Oyunlar ve Hava Oyunları Federasyonu'na Neden Atama Yapılmadı? (Bakanlığın Yanıtı)

Milletvekili Nur Serter, Kasım ayında Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu ve Hava Sporları Federasyonu'na atama yapılmaması ile ilgili soru önergesi vermişti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 30 Aralık'ta bu önergeye yanıt verdi.

Aşağıda önce Nur Serter'in soru önergesini, ardından Bakanlığın yanıtını bulacaksınız.

Nur Serter'in soru önergesi:

"7.02.2013 tarihinde, Ankara Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans salonunda, Türkiye Dijital Oyunlar  Federasyonu ve Hava Sporları Federasyonu Başkanlık seçimleri yapılmıştır. Seçim sonuçlarına göre, İ.Barış ÖZİSTEK 12 oyla Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanlığına, Nihat ERMİHAN'da 26 oyla Hava Sporları Federasyonu Başkanlığına seçilmişlerdir. Seçimler üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen iki Federasyon Başkanının atamalarının yapılmadığı, bahsi geçen federasyonların Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna bağlanarak lağvedildiği bilgisine ulaşılmıştır.

Bu bilgiler doğrultusunda;

1- Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanlığı'na seçilen İ.Barış ÖZİSTEK'in ataması neden yapılmamıştır?

2- Hava Sporları Federasyonu Başkanlığına seçilen Nihat ERMİHAN'ın ataması neden yapılmamıştır?

3- Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu ve Hava Sporları Federasyonu, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna bağlanmış mıdır? Bağlanmış ise hangi tarihte kim ya da kimlerin kararı ile bağlanmıştır?"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yanıtı:

"Spor Genel Müdürlüğü Merkez Danışma Kurulu'nun 18.09.2013 tarihinde yapılan toplantısında, kuruluşundan bugüne kadarki zaman zarfında dijital oyunların düzenlenmesi ve derecelendirilmesine ilişkin yönetmelikterin çıkarılmadığı, yurt çapında Türk oyunlarının dijital ortamiara taşınarak daha geniş kitlelere ulaşmasının sağlanmasına yönelik nitelikli dijital oyun yazılımları yapılarak yaygınlığının sağlanmadığı hususları değerlendirilerek, Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonunun kaldırılması teklif edilmiş ve Bakanlık Makamının 25.09.2013 tarihli ve 6189 sayılı "Olur"u ile Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna "Dijital Oyunlar" branşı olarak bağlanmasına ve faaliyetlerinin bu Federasyon bünyesinde sürdürülmesine karar verilmiştir. Bu nedenle İ. Barış Özistek'in ataması yapılmamıştır.

Yine, Merkez Danışma Kurulu'nun aynı tarihte yapılan toplantısında, kurulduğundan bugüne kadarki zaman zarfında, Türkiye adına Uluslararası Havacılık Federasyonuna (FAI) üye olunamadığı için uluslararası faaliyetlere federasyon olarak gidilemediği ve uluslararası faaliyetlere ev sahipliği yapılamadığı, hakem ve antrenör (eğitmen) yetiştirilmesi hususunda mesafe kaydedilemediği ve bu konuda mevzuat hazırlanamadığı hususları değerlendirilerek, Türkiye Hava Sporları Federasyonunun kaldırılması teklif edilmiş ve 25.09.2013 tarihli ve 6188 sayılı Bakanlık "Olur"u ile Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna "Hava Sporları" branşı olarak bağlanmasına ve faaliyetlerini bu Federasyon bünyesinde sürdürmesine karar verilmiştir. Bu nedenle Nihat Ermihan'ın ataması yapılmamıştır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder