22 Ocak 2013 Salı

Etik Kurulu'na Sevk Edilmesi Gereken Diğer İsimler

Dün Fenerbahçe ve Trabzonspor'un resmi Internet siteleri aracılığıyla yaptığı açıklamalar üzerine bir yazı yayınlamıştım.

Bazı okuyucularım yazının çok uzun olduğunu, yorumlarıma gelene kadar yorulduklarını yazdılar.

Uzun yazı okumaya üşünenler için ilgili yazının yorum kısmını ayrıca paylaşıyorum:

"Hatırlanacağı üzere, şike davasında TFF Etik Kurulu'nun iki raporu kamuoyuna yansımıştı. TFF Etik Kurulu, iki ayrı raporda bazı isimlerin şike yapmadıklarına kanaat getirdiğini ancak bu isimlerin etik ihlal işleyip işlemediğinin tespit edilmesi için yönetim kurulu tarafından Etik Kurulu'na sevk edilmeleri gerektiğini ileri sürmüştü.

Aslında Etik Kurulu bu raporlarla sorumluluktan kaçmış ve etik ihlal tespit etmekten imtina etmişti. Oysa Etik Kurulu etik ihlal tespit edip çeşitli kararlar alabilirdi.

İlgili raporları tekrar uzun uzadıya paylaşmayacağım. Her maç için birçok isim raporlarda yer almış. Etik ihlal yapmış olabilecekleri iddia edilmiş. Raporların detayını merak edenler daha önce paylaştığım iki yazıma bakabilirler: http://sporvehukuk.blogspot.com/2012/05/etik-kurula-gore-sike-olmayan-fiiller.htmlhttp://sporvehukuk.blogspot.com/2012/05/etik-kuruluna-gore-etik-ihlaller.html

Bu isimleri hatırlamamız ve unutmamamız gerekiyor. TFF yönetim kurulunun bu isimleri TFF Etik Kurulu'na sevk etmeme gerekçelerini tartışmamız gerekiyor. TFF bu gerekçeleri paylaşmak zorunda. Elbette paylaşmayacak. Ortam soğuduktan sonra bu isimlerin tekrar gündeme gelmesi istenmedi. Şike sürecini geride bırakmak isteyen TFF ortalığı ateşe vermekten kaçındı.

Aşağıda TFF Etik Kurulu'nun sadece ikinci raporunu temel aldım. İlk raporunu neden değiştirdiğini somut ve ikna edici gerekçelerle açıklayamayan TFF Etik Kurulu'nu daha fazla zorlamayalım. Ama unutmamak gerek: Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı TFF Etik Kurulu üyelerinin güvenirliğini sarsmıştır.

Lütfen bu isimleri unutmayın! TFF Etik Kurulu'nun tespitlerini aklınızdan çıkarmayın!

İşte isimler:
Aziz Yıldırım
Alaeddin Yıldırım
İlhan Yüksel Ekşioğlu
Ali Kıratlı
Cemil Turhan
Serkan Acar
Hikmet Karaman
Mehmet Şen
Barış Özbek
İbrahim Akın
Ahmet Çelebi
Mehmet Yıldız
İskender Alın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder